Wednesday, December 31, 2014

Alkoholičarski horoskop

Ovan

Čim je došao, spazio je "tekilu na metar" i najlepšu osobu u prostoriji (Lava). Oho-ho, eto duplog izazova za večeras! Počinje trkanje u ispijanju tekile i za dlaku pobeđuje Škorpiju koji nezadovoljan rezultatom insistira da se poništi glasanje. Nakon dužeg verbalnog klinča odlučuju se za penale u ispijanju Long Ajlenda, no, uveliko razjareni Ovan slučajno prosipa svoj koktel na Lava.

Bik 

Bik mnogo voli praznike, od Nove godine do Zadušnica, jer je to prilika da se valjano pojede i popije. Dok mezeti predjelo i ispija aperitiv kako treba po redu, merka Lava i uveliko ga zamišlja bez odeće. Nakon glavnog jela, par litara vina (da, litara!) prisutne počašćava arsenalom viceva iz ere Borisa Bizetića, a potom i ciklusom pesama Kemala Malovčića/Sene Ordagić. Tako okuražen prilazi uflekanom Lavu uz opasku da nije znao da je Long Ajlend baš toliki. 

Blizanci 

Ne treba da se brinete kakva godina nas čeka niti da čitate prognoze, jer Blizanac sve zna! Prvo će nonšalantno kružiti po prostoriji i razgovarati, a kada alkohol uhvati (odakle vam to da sam pijan? Ja se u životu nisam napio!) zauzeće centralno mesto i početi predavanje - koje svi treba da odslušaju, naravno. Za to vreme kulturno ispija šta stigne, od tuđih pića do šlaga u boci, a kada društvo počne da se razilazi, insistiraće da se ide na rumunske striptizete. 

Rak 

Ako ste se ikada pitali ko je izmislio alkoholni harakiri, odnosno, kombinaciju vina i rakije - to je bio neki Rak! Rak će prvo drmnuti nešto žestoko, konkretno raki'cu ili votku da ispere gorak ukus koji je ostavila godina na izdisaju. Potom će da se prebaci na šta drugo, nego na vino, taj božanski nektar svih neshvaćenih nesrećnih romantičara. Negde pred kraj žura, krhko srce se pretvara u pohotnu zver koja nagovara Lava da odrade "to" stojećki u plakaru, ma neće ih niko provaliti!

Lav 

Novac namenjen za plaćanje računa za protekla 4 meseca potrošio je na šta drugo nego na novu garderobu! U inat svim dušmanima koji su ljubomorni na njegovu pojavu! Jedva je našao reprezentativnu čašu i sipao u nju tonik i belo vino (jebi ga kad nema šampanjca!) a onda se bacio na fotkanje hrane sebe u nobles pozama: ispod jelke, u ogledalu, zagledan u vatromet... 

Devica 

Devica ne pije alkohol. Odakle vam to? Dobro, ponekad pelinkovac, jer je to dobro za želudac. Desi se i rakiju, pogotovo neku konkretnu kao glogovaču, jer je jako blagotvorna po Devičin osetljiv stomak. O da, crveno vino je odlično za krvnu sliku, može pola čaše, hvala lepo! Uh, kakva gozba, stvarno ne jedem ovoliko, hajd' malo belog vina, ono ne goji... Već u pola sata po ponoći, Devica je na stolu gde izvodi zanosni ples kukovima i striptiz tačku. Škorpija snima telefonom. Lav očajan kakva groteska je u centru pažnje. Strelac se zaljubio.

Vaga 

Vaga računa na gostoprimstvo domaćina, te je na svoju ruku otvorio viski koji je čuvan godinama. Negde u pola noći objašnjava uflekanom Lavu da je pred nama takva godina da će nam i odlazak na Zlatibor predstavljati luksuz. Pošto Lav iz razumljivih razloga nije dobar sagovornik, a ni Bik nije zainteresovan da sluša o klasifikaciji čileanskih vina, odlučuje da pije sam. Ujutru ga nalaze u plakaru.

Škorpija 

Kakvi ste vi tinejdžeri! Pa mi smo se u srednjoj bolje zabavljali! NIste čuli za podmornice??? U veliku čašu piva spustiš čašu tekile...nemoj da me gledaš tako, jel' ti znaš da su Škorpije fatalne i da mogu da vode ljubav celu noć? U jednom trenutku Škorpija se osvešćuje na kanabetu svog domaćina, odlazi u WC da se osveži i shvata da su gaće na njemu okrenute naopačke.

Strelac 

Devici: Znaš, ja inače nikad ne varam... 
Devica: Ni ja!

Jarac

Kakvo je ovo rasulo? Muka mi je da gledam ovu Devicu i Lava kako se kompromituju! Lepo rekoh da treba da idemo i onaj bar i dočekamo novu godinu ko ljudi, sad moramo da razmišljamo kako će se ko vratiti kući. Neću sok od borovnice, tražio sam crnu ribizlu, a ribizla i borovnica nisu isto! Može onda rakija! Šta, niko neće da zapalimo sad na Zlatibor? Idem onda sam!

Vodolija

Na Vodoliji se nikad ne vidi da je pijan, jer je dovoljno konfuzan i kad je trezan. Pokušaće neki razgovor sa svima od prisutnih, a onda će otići u kuhinju, pustiti muziku s mobilnog telefona i početi da slaže puzle koje je u međuvremenu našao.

Ribe

Došao je uveliko pijan na žurku, a pre toga je plakao uz muziku uličnih svirača, pojeo najmasnije kobasice, posvađao sa taksistom jer neće da ga vozi do Slovenije i pozvao simpatiju iz osnovne da saopšti da je još voli. - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zabava/horoskop/ALKOHOLICARSKI-HOROSKOP-Kako-ce-se-ko-napiti-veceras.a-256602.813.html#sthash.AZPNuRBL.dpuf

Video reportaža sa otvora ski staze

Video reportaža sa otvora ski staze 



Drugari, da ne dužimo, znate da Vam želimo sve najbolje. Mnogo sreće, zdravlja i svega ostalog u narednoj godini. Onima koji večeras slave želimo da se fino provedu. Ne zaboravite ostaviti sve probleme u staroj godini.


SREĆNA NOVA GODINA!



Tuesday, December 30, 2014

Još jedan predivan zimski dan

Još jedan predivan zimski dan






Skakanje u snijeg

Hahaha, na ovom videu niko dobar nema. :D Pogledajte kako se sinovac zapucao u stub prilikom skoka.

















Kuda ide ovaj svijet: Pijan silovao Snješka Bijelića

Kuda ide ovaj svijet: Pijan silovao Snješka Bijelića




Bizaran slučaj iznenadio je i medicinsko osoblje, koje mu je pružilo pomoć nakon događaja Neki od njih kazali su  da se u svojoj dugogodišnjoj karijeri nisu sreli sa ovakvim slučajem.
              Očito, potpuno pijan, Kenneth je želio iskoristiti rupu u snježnoj skulpturi, no posljedice su po njega vrlo ozbiljne. Zbog smrzotina na spolnom udu, vrlo je moguće da će mu isti morati biti odstranjen, prenose mediji u Velikoj Britaniji.
Svaki komentar je suvišan.


Monday, December 29, 2014

Mrakovica
29.12.2014.






Limun kao lijek protiv raka

Limun kao lijek protiv raka jeste jedna od najnovijih vijesti iz savremene medicine.
Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija.
Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pri tom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što još uvjek nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi, piše Priroda leči sve.
Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lijek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vijekovima u nazad.
Bijeli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog lijeka, nastalog prije više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, sprečava nastanak tumora.
Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog crijeva i pankreasa.
Limun i zeleni čaj - poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta a naučnici sa američkog Univerziteta Purdue, pokazali su da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka (pretežno zbog C vitamina). Zeleni čaj sa limunom učiniće da organizam bolje apsorbuje katehine.
Još nešto o limunu - vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutralise otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospješuje sagorijevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.
Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cijele godine i to u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso...
Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiću razmjenu kiseonika u tijelu.

Sunday, December 28, 2014

Počinje sezona skijanja


Večeras na Mrakovici ski staza počinje sa radom. Dođite da zajedno otvorimo sezonu i uživamo u snijegu koji smo toliko čekali.
Veliki pozdrav od Ski tima Kozara.

Pogledajte kako izgleda pijani Snješko Bijelić, napravljen u Prijedoru






Mrakovica uživo

Mrakovica uživo
28.12.2014.








Saturday, December 27, 2014

Neke slike od 27.12.2014.





Stiže nam Januar u punom sjaju


SNIMAK IZ SVEMIRA Zapadna Evropa u ledenom kolapsu, oluja juri ka Balkanu





Hladni front doneo je zahlađenje većem delu zemlje, u većini predela padala je ili upravo pada isključivo kiša, izuzev na planinama gde je zabeleo sneg. Očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa.
 U upozorenju je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.

10 crnogorskih zapovesti

10 crnogorskih zapovesti
  1. Covek se rodi umoran, a zivi da bi se odmarao
  2. Ljubi krevet svoj, kao bliznjeg svoga
  3. Odmaraj se danju da bi nocu spavao
  4. Ne radi, rad ubija
  5. Ako vidis nekoga da se odmara, pomozi mu
  6. Radi manje nego sto mozes, a ono sto mozes prebaci na drugoga
  7. U hladu je spas, od odmaranja jos niko nije umro
  8. Rad donosi bolest, ne umri mlad
  9. Kada slucajno zazelis raditi sjedni, pricekaj, vidjedjes, proci ce te
  10. Kad vidis dje jedu i piju, primakni se, a kad vidis dje rade izmakni se da ne smetas







Wednesday, December 24, 2014

Dodik dao ostavku na mjesto predsednika


Takav naslov je stavljen isključivo da bi što više puta kliknuli na ovaj blog. :)
Kada ste već ovde, nastavite sa čitanjem! 


Svi smo mi danas popili bar jednu kafu, dopunili račun ili nešto treće. A zamislite nekoga kome je jedini cilj da ozdravi, da bude bolje. Njemu je najmanje do onoga na šta mi "bacamo" novac.
Ovaj post je posvećen djeci koja boluju od malignih bolesti, da, tim malim borcima koji još nisu počeli da žive, a već vode bitku svoga života. 
Za njihovo liječenje treba mnogo novca, a sami znate kako je danas sve skupo. Sada još zamislite kako je njihovim roditeljima koji ne mogu biti uz njih u tim teškim trenucima. Večeras skupljamo pare za izgradnju kuće u Banjoj Luci gdje bi ti roditelji boravili, bili uz svoje mališane dok im je najteže.

MALIŠANI NAS TREBAJU!
Ne morate pozvati 1458, možete ovo podijeliti, možda će neko drugi vidjeti i pozvati.
 Hvala Vam.



                                   1458

Tuesday, December 23, 2014

Kozara. Sinonim srpskog otpora fašizmu. Simbol stradanja naroda za slobodu, kućni prag, otadžbinu.



Sve stanovništvo pohvatati i sprovesti u sabirne centre. Muškarce iznad 14 godina, otpremiti u koncentracione logore. Mlade žene i devojke transportovati na rad u Nemačku. Starije i decu raseliti i otpremiti u Jasenovac koji može primiti neograničeni broj zatvorenika. Tko osobe koje dolaze iz Kozare propusti, ili, nakon zarobljavanja oslobodi, bit će stavljen pred ratni sud...“, glasila je naredba.
       Stradale su čitave porodice. Nekima je i ime zatrto. Najstrašniji danak, danak u deci, platilo je upravo Potkozarje. Najmanji, umirali su u zbegovima i pre nego što su počeli da žive. U logorima Jasenovac, Jastrebarsko, Nova Gradiška, prema našem najpredanijem hroničaru Dragoju Lukiću, imenom i prezimenom, stradalo ih je dvadeset hiljada.
O tim bolnim danima Dragoje Lukić, beleži:
- Pod Kozarom, deca se nisu rađala 1943. godine. Zato su majke, po završetku rata želele da čuju plač deteta. To su one iste majke što u crnim maramama, umesto tradicionalnih bošča od belog i crnog platna, obilaze kozarska stratišta. Traže svoju decu.
Starija potkozarska deca, koja su utočište potražila u partizanskim odredima, bila su manja od puške. 

Ukupan broj civilnih žrtava na Kozari i Potkozarju iznosi oko 35.000 ljudi, od čega je najveći deo stradao upravo u ovoj operaciji i tokom internacije u logore koja je sledila., a sudbina mnogih do danas nije poznata.