Friday, January 16, 2015

Banjaluka: McDonald's odlazi zbog lošeg poslovanja


Poslije dvije godine rada, polovinom februara McDonald's zatvara svoju poslovnicu u najvećem gradu Srpske. Kao glavi razlog navode poslovne rezultate, a kao posljedica lošeg poslovanja 34 radnika ostaće bez posla.
Svi radnici McDonald’s restorana u Banjaluci obaviješteni su o zatvaranju restorana i na odgovarajući način biće ispoštovana sva njihova prava na naknadu u skladu s pozitivnim propisima u Republici Srpskoj.
Banjalučani su iznenađeni informacijom o zatvaranju restorana. Mnogi su pod čuvenim znakom-slovom M rado jeli, slavili djecije rođendane ili uživali u njegovom sladoledu.
Prema najavi, vlasnik franšize „McDonald’s“ za Republiku Srpsku razmišljaće o traženju alternativnih lokacija za restoran u RS i nastaviće da razmatra opcije za razvoj brenda na domaćem tržištu.
Korekcija cijena i veličine porcija, neke su od sugestija domaćih mušterija.
Kada se na tas stavi količina i cijena, pobjedu odnosi domaća kombinacija. Pljeskavica sa jogurtom u Banjaluci košta ćetiri marke i 60 feninga. Porcija pite i jogurt koštaju tri marke i 60 feninga. Hamburger, sok i majoneza kao prilog u Meku su osam marka i 40 feninga.

No comments:

Post a Comment